Pinterest • El catálogo global de ideas

Carrer princes de Barcelona. Cafè blue project

1

Guardado por

Judit Josa

Els pares de la Lola Puig van obrir El Fort, a Ullastret (Baix Empordà) durant el boom turístic dels anys 70. Ella es va prometre a sí mateixa que no tindria mai un restaurant i, la història té un final previsible. Ara fa 14 anys que el dirigeix i que l'ha reconvertit en un restaurant slow food: el 85% dels productes són ecològics i la majoria de proximitat. L'únic que no és ecològic és el peix que, això sí, s'ha pescat amb arts menors.

1

El Fort, el restaurant slow food del Baix Empordà

etselquemenges.cat

Som en un restaurant de carretera, en un poblet interior del Baix Empordà, Colomers. El riu Ter voreja El Xalet, un restaurant que des que va obrir ara fa quatre anys, amb la Clara Ramos i en Roger Estrany al capdavant, han inclòs els productes ecològics a la carta i a la cuina.

Pin enviado desde

etselquemenges.cat

La Calèndula, cuina amb herbes i flors al centre de Girona. Nascuda a l’Empordà i criada entre els fogons d’un restaurant a Palau-sator. Un ADN que ha deixat empremta en la cuina de la Iolanda Bustos, especialitzada en herbes i flors. Ara fa un parell d’anys va obrir el seu propi restaurant a Girona, on elabora “la cuina del paisatge”. Avui dinem a La Calèndula.

Pin enviado desde

etselquemenges.cat