Barcino, Barcelona Romana

22 Pines54 Seguidores
Colonia Iulia Augusta Paterna faventia Barcino.

Colonia Iulia Augusta Paterna faventia Barcino.

Galeria d'imatges | Capítol 2: Colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Bàrcino | De Bàrcino a bcn. Història de la ciutat de Barcelona

Galeria d'imatges | Capítol 2: Colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Bàrcino | De Bàrcino a bcn. Història de la ciutat de Barcelona

Centre públic de la ciutat romana on es concentraven els òrgans civils i religiosos de la colònia. Sempre s'hi situaven el temple, la plaça rectangular porticada i la basílica jurídica, Al voltant d'aquests elements es distribuïen altres edificis públics, com ara la curia, les tabernae o el tabularium.  El forum estava situat, generalment, al punt d'unió entre el cardo i el decumanus maximus. A Barcelona, aquest punt seria la moderna plaça de Sant Jaume

Centre públic de la ciutat romana on es concentraven els òrgans civils i religiosos de la colònia. Sempre s'hi situaven el temple, la plaça rectangular porticada i la basílica jurídica, Al voltant d'aquests elements es distribuïen altres edificis públics, com ara la curia, les tabernae o el tabularium. El forum estava situat, generalment, al punt d'unió entre el cardo i el decumanus maximus. A Barcelona, aquest punt seria la moderna plaça de Sant Jaume

Colonia Iulia Augusta Paterna faventia Barcino.

Colonia Iulia Augusta Paterna faventia Barcino.

Torres de la Muralla del Palau Requesens...Torres de la Muralla del Palau Requesens  Dues torres de la muralla romana de Barcelona integrades en el Palau Requesens, seu de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.   Dues torres de la muralla romana de Barcelona integrades en el Palau Requesens, seu de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Torres de la Muralla del Palau Requesens...Torres de la Muralla del Palau Requesens Dues torres de la muralla romana de Barcelona integrades en el Palau Requesens, seu de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Dues torres de la muralla romana de Barcelona integrades en el Palau Requesens, seu de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Mosaic de les termes públiques de Barcelona  es va reutilitzar al mateix lloc on es trobava per a l'església de Sant Miquel. Després de les excavacions de la plaça de Sant Miquel se'n va fer aquesta reconstrucció.  Mosaic de les termes públiques de Barcelona que es va reutilitzar al mateix lloc on es trobava per a l'església de Sant Miquel. Després de les excavacions de la plaça de Sant Miquel se'n va fer aquesta reconstrucció.

Mosaic de les termes públiques de Barcelona es va reutilitzar al mateix lloc on es trobava per a l'església de Sant Miquel. Després de les excavacions de la plaça de Sant Miquel se'n va fer aquesta reconstrucció. Mosaic de les termes públiques de Barcelona que es va reutilitzar al mateix lloc on es trobava per a l'església de Sant Miquel. Després de les excavacions de la plaça de Sant Miquel se'n va fer aquesta reconstrucció.

Cap de lleó de pedra  Aquest cap de lleó de pedra de Montjuïc es va trobar al carrer del Paradís i pertanyia a la cornisa del temple d'August de Bàrcino.

Cap de lleó de pedra Aquest cap de lleó de pedra de Montjuïc es va trobar al carrer del Paradís i pertanyia a la cornisa del temple d'August de Bàrcino.

Paviment romà  Dins el recinte emmurallat del mont Tàber i a prop de la Porta Principalis Dextra s'alçava una gran domus a la qual pertany aquest paviment, d'domus i decorat amb pintures que imiten xapats de marbre. Segle IV dC.

Paviment romà Dins el recinte emmurallat del mont Tàber i a prop de la Porta Principalis Dextra s'alçava una gran domus a la qual pertany aquest paviment, d'domus i decorat amb pintures que imiten xapats de marbre. Segle IV dC.

Temple d'August Maqueta temple August Amplia imatge  Temple corinti, perípter i hexàstil, sobre podi, construït en l'últim quart del segle I aC amb pedra calcària de Montjuïc, que va estar, com a mínim en una part, recobert d'estuc blanc que imitava el marbre. Feia uns 35 metres de llarg per 17,5 metres d'ample i tenia sis columnes als costats més curts i onze als llargs.

Temple d'August Maqueta temple August Amplia imatge Temple corinti, perípter i hexàstil, sobre podi, construït en l'últim quart del segle I aC amb pedra calcària de Montjuïc, que va estar, com a mínim en una part, recobert d'estuc blanc que imitava el marbre. Feia uns 35 metres de llarg per 17,5 metres d'ample i tenia sis columnes als costats més curts i onze als llargs.

Barcino

Barcino

Pinterest
Buscar