Pinterest • El catálogo global de ideas

Explora De Hoflaan ¡y mucho más!

De kerktoren van de voormalige Joannes de Doperkerk staat aan de Hoogstraat in Vlaardingen. In de kerktoren is een stiltecentrum gevestigd. Tevens is de kerktoren onderdeel van een kunstproject van Dike Hof over aarde, vuur, water en hemel. Op de toren staat ‘hemel’. ‘Aarde’ staat op Emaus, ‘vuur’ op de slangentoren van de voormalige brandweerkazerne en ‘water’ staat op de Watertoren.

Via de Kerksteeg kom je bij de Oude Haven, langs de kade staan pakhuizen uit het begin van de 17e eeuw. Het Reedershuys, een patriciërshuis in Lodewijk-XVI-stijl, werd tot in de 20e eeuw door verschillende redersfamilies bewoond.

De Henry Dunant, het vakantieschip van het Rode Kruis, ligt afgemeerd in de buitenhaven aan de Oosthavenkade. Foto genomen vanaf de 13e verdieping van seniorenflat de Bolder.

In 't Hof is al meer dan 75 jaar een dierenweide. Veel Vlaardingers, van jong tot oud, genieten van de geitjes, schapen en vogels die er wonen. Het beheer van de dierenweide is sinds 2015 in handen van de vereniging Dierenweide Het Hof, die het beheer en de verzorging van de dieren over heeft genomen van de gemeente.

In 2014 is het kunstwerk 'Een gevallen ster voor Vlaardingen' opnieuw onthuld. Het kunstwerk, dat in de volksmond simpelweg ‘de ster’ wordt genoemd, is een uitkomst van een zogenaamd ‘placemaking-traject’. Diverse bijeenkomsten van bewoners van de woningen op de loper, de jeugd die regelmatig op de loper verblijft en de gemeente hebben geleid tot de restauratie van het kunstwerk en enige aanpassingen in de omgeving zoals een zitbankje en sierbestrating.

De Winter Wonderland - Molen Vlaardingen