Pinterest • El catálogo global de ideas

Explora De Noordstraat, La Esquina, ¡y mucho más!

1915: Noordstraat (nu Gasthuisring) ging over de spoorwegovergang over in de…

Heuvel uit 1964, met Heuvelstraat. Links de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) en op de hoek met de Juliana van Solbergstraat de kledingzaak van Van den Brekel. Op de andere hoek een filiaal van kruideniersconcern De Gruyter, dat ook aan het einde van de Heuvelstraat nog een vestiging had.

019 De lindeboom op de Heuvel in de zomer van 1958

Handzwikkerij; zwikken is het op de leest vormen van de schoen; in de grote fabrieken gebeurt het voor het grootste deel machinaal; met de hand worden alleen gezwikt de mindere soorten leer en kinderschoenen; hier 14- à 15-jarige jongens in de leerschool. Schoenfabriek Jan van Arendonk, Tilburg

In 1947 was zo’n twintig procent van de totale Tilburgse beroepsbevolking direct werkzaam in de textielnijverheid. Op deze foto uit 1946 zijn twernerbaas Jan de Veer en twernster mej. Dominicus aan het werk in de fabriek van A & N Mutsaerts.

Aanvang van de bouw van de brug over het Wilhelminakanaal op de Boscheweg.

Oudste foto van de Heuvelstraat uit 1880, gemaakt op de plek waar nu de V&D is, richting Heikese kerk.

De kaart van 1890. De fabrieken van de spoorwegen liggen dan al zo’n twintig jaar achter het station.

"de engel van Tilburg" in het De Pont museum

Op 15 september 1866 liet de toen 13-jarige Vincent Van Gogh (Groot-Zundert 1853 – Auvers-sur-Oise (F) 1890) zich inschrijven in het Tilburgse bevolkingsregister. Hij ging in de kost bij Jan Hannik op Korvel 57 (Sint Annaplein 18-19). Hij werd leerling aan de Rijks-HBS Koning Willem II, destijds de enige HBS van Brabant.