Pinterest • El catálogo global de ideas

Explora Embargada, Va Ser, ¡y mucho más!

El 1916 la farinera va ser embargada i subhastada, quedant-se-la la Compañía General de Almacenes de Depósito. Als anys 80 va passar a mans de Securitas. Actualment el complex acull pisos i un casal de barri.

La torre i la xemeneia -amb els edificis principals a l'esquerra- són els vestigis de l'antiga farinera, reconvertida en habitatges d'alt standing i oficines.

A la dreta (foto de Pepe Encinas del 1970, consultable a l'Arxiu Històric del Poblenou) s'observa la torre de fabricació de la farina, la xemeneia i el pati a l'entorn del qual s'estructurava la farinera. A l'esquerra, Can Gili Vell avui.

L'accés al pati central de Can Gili Nou es feia des d'aquest punt, que corresponia al número 7 del carrer Taulat o bé al 185 del Passeig del Cementiri.

Del complex de 'La Asunción' en destacava l'edifici de tres plantes amb coberta a dues aigües que dominava el centre del recinte.

Un altre dels elements característics de la façana de 'La Asunción' és el desigual coronament de les portes d'accés.

'La Asunción' va cesar l'activitat el 1975.

Probablement anys abans de la data del seu establiment (cap al 1900) l'empresa ja tenia dependències en aquests terrenys .A la imatge el mur que dóna al Passatge de Masoliver.