Bestiari

La imatge de l'animal ha estat utilitzada en el món de l'art des que l'home ha fet servir aquest mitjà per expressar-se. La seva funció, el contingut simbòlic, la relació que s'estableix entre l'home i la bèstia variaran, però, al llarg del temps. / The image of the animal has been used in art since man has used this medium to express himself. However, Its function, the symbolic content, the relationship between the man and the beast will change through time.
more
24 Pins
 · Last updated 10y
a statue of a woman riding on the back of a horse next to a boy
El rapte de Deianira pel centaure Nessos
El rapte de Deianira pel centaure Nessos. Damià Campeny. Cap a 1835. El centaure és un animal sorgit de la mitologia grega. Tenen doble naturalesa, la part superior d'home i la inferior de cavall o d'ase salvatge. És per això que són símbol de la hipocresia i la falsedad.
an image of a man holding a dog
Sant Miquel Arcàngel
Sant Miquel Arcàngel. Blasco de Grañén. Cap a 1435-1445. El drac vigila els tresors, els passos i els llocs sagrats, arrasa terres i és adversari de l’heroi, el cavaller o el sant. Hi ha dos personatges que han lluitat contra el drac. Un és sant Miquel, que com diu l’Apocalisi s’enfronta al dimoni.
an ornate blue and gold brooch with a man riding a horse on it's back
Brau, símbol de l'evangelista sant Lluc
Brau, símbol de l'evangelista sant Lluc Add Itinerary. Anònim. Catalunya. Barcelona. Cap a 1400. Per la forma de mitja lluna de les banyes, se'l considera un animal lunar i relacionat amb la nit. Aquesta vinculació antiquísima ja la trobem a Egipte i Babilònia.
an ornate blue and gold broochle with a bird on it's back
Àguila, símbol de l'evangelista Joan
Àguila, símbol de l'evangelista Joan. Anònim. Catalunya. Barcelona. Cap a 1400. És la reina de les aus. Homer la qualifica com a au de bon presagi.
an ornate blue and gold plate with a man holding a bird on it's shoulder
Lleó, símbol de l'evangelista sant Marc
Lleó, símbol de l'evangelista sant Marc. Anònim. Catalunya. Barcelona. Cap a 1400. Es considera el rei de tots els animals. Animal d'expressió ardent, el seu poder radica en el cap, que cobreix amb una gran cabellera rinxolada.
an ornate metal pole with a figure on it
Bàcul de Mondoñedo
Bàcul de Mondoñedo. Anònim. primer quart del segle XIII. El drac vigila els tresors, els passos i els llocs sagrats, arrasa terres i és adversari de l’heroi, el cavaller o el sant. Hi ha dos personatges que han lluitat contra el drac. Un és sant Miquel, que com diu l’Apocalisi s’enfronta al dimoni.
an art nouveau painting of two women with wings
Bradley his Book
Bradley his Book. William Henry Bradley. 1896. El paó. La seva manera de caminar i el gust per l'exhibició de la seva cua, que amaga quan sap que no és observat, fan d'aquest animal emblema de l'orgull.
a chandelier with three lights hanging from it
Llum de sostre amb libèl·lules
Llum de sostre amb libèl·lules. Gaspar Homar. Cap a 1906. Des que a finals del XIX el Modernisme van fer de la naturalesa la seva gran font d'inspiració, icones com la libèl·lula o la papallona es van repetir en multitud de dissenys.
an ornately decorated icon depicting the birth of jesus
Anunciació i reis de l'Epifania
Anunciació i reis de l'Epifania. Ferrer i Arnau Bassa. Cap a 1347-1360. La representació més característica del cavall és la que explica el viatge dels tres Reis Mags, que tot cavalcant van a adorar el nen Jesús.
an ornate gold and black box with angels on it's sides, surrounded by other figures
Urna reliquiari de sant Càndid
Urna reliquiari de sant Càndid. Anònim. Catalunya. 1292. El cavall se’l presenta com a muntura dels déus, de l’heroi, del cavaller. A l’enfrontament entre el bé i el mal, el cavall és valorat positivament davant la bèstia que cal matar.
some very pretty white pillars with carvings on them
Capitells del pilar de Camarasa
Capitells del pilar de Camarasa. Anònim. Últim quart del segle XII. La serp era el més astut de tots els animals salvatges que Déu havia fet i que va temptar Adam i Eva en l’episodi del pecat original. Es converteix aleshores en el símbol del dimoni, l’enemic principal de Déu.
Colom eucarístic. Anònim. Simbolitza la fidelitat i el matrimoni i, alhora, com tots els animals alats, l’espiritualitat, la sublimació dels instints, l’elevació, la transcendència i el despreniment de la terra. Limousin, Animals, Paloma, Birds
Colom eucarístic
Colom eucarístic. Anònim. Simbolitza la fidelitat i el matrimoni i, alhora, com tots els animals alats, l’espiritualitat, la sublimació dels instints, l’elevació, la transcendència i el despreniment de la terra.
a painting on the side of a building with a lion and tree in front of it
Pintures d'Arlanza: Griu. Anònim. Castella. Burgos. Cap a 1210. És un ésser híbrid inclòs en els bestiaris d’animals fantàstics i un dels més representats a l’edat mitjana. Se’l descriu amb cap d’àliga, i cos, potes i urpes de lleó.
an old wooden box with designs on the lid and sides, sitting on a gray surface
Capseta amatòria amb dama i unicorn
Capseta amatòria amb dama i unicorn. Anònim. França. Segle XV. L'unicorn és un animal fabulós protagonista de nombroses històries i llegendes. A l'Edat Mitjana estava considerat com un animal fabulós capaç de derrotar a animals més forts físicament, fins i tot elefants.
Penjoll: Sant Jordi. Lluís Masriera. Cap a 1901-1902. Hi ha dos personatges que han lluitat contra el drac. Un és sant Miqueli l'altre heroi és sant Jordi. La llegenda del qual no va agafar la seva forma definitiva a Occident fins al segle XII. Bijoux Art Nouveau, Saint George's, Historical Jewellery, Jewelery Box, Dragon Jewelry, Art Nouveau Jewelry, Saint George, Romantic Art
Penjoll: Sant Jordi
Penjoll: Sant Jordi. Lluís Masriera. Cap a 1901-1902. Hi ha dos personatges que han lluitat contra el drac. Un és sant Miqueli l'altre heroi és sant Jordi. La llegenda del qual no va agafar la seva forma definitiva a Occident fins al segle XII.