Pinterest • El catálogo global de ideas

La Laura està empipada de debò amb l'Oriol, el noi que li agrada, perquè acaba de descobrir que els poemes que li dedica per WhatsApp no són seus, sinó del poeta Miquel Martí i Pol. Quin morro!

1

Serafina Delle Rose és una dona que viu en una comunitat siciliana d’una petita població de Louisiana. El seu marit, un camioner al qual idolatra, mor en un acident, i del disgust també mor espontàniament el fill que d'ell esperava. Serafina es reclou a casa seva, amb la intenció de mantenir un dol rigorós i d'allunyar-se de les tafaneries de les veïnes, obligant a que la seva filla adolescent, Rosa, faci el mateix.

1
1

Aborda en profunditat el coneixement del patronatge començant per un estudi detallat de les mesures i la constitució de les persones, la tecnologia tèxtil i la terminologia dels sastres.

L’antologia poètica de Joan Vinyoli que ha elaborat i prologat Joan Margarit pretén desvelar quin és el nucli dels millors poemes vinyolians i d’on ve l’excel·lència d’aquests poemes escampats per tota l’obra i que el converteixen en “un dels poetes més grans en llengua catalana”.

Harold Pinter situa l’obra al Londres dels anys setanta, en el pub Jack Straw’s Castle, on dos antics amics, que han oblidat els vincles que els unien abans de la Segona Guerra Mundial, es retroben en una nit banyada per l’alcohol i velles ferides que es desperten.

Després de gairebé un quart de segle al corredor de la mort, Jason Jessup, condemnat pel brutal assassinat d'un nen, és declarat innocent perquè han aparegut proves d'ADN que l'exculpen.

El manual de seguretat per a motoristes urbans que aposta per la formació dels conductors per reduir la sinistralitat combatent la causa que provoca la majoria dels accidents de trànsit: els errors humans.

Un noi adolescent, deprimit perquè l'acaba de deixar la nòvia, coneix una professora madura per internet i hi estableix una relació que acabarà amb sexe.

Corre l’any 1938 i Thomas Heiselberg, mestre de l’engany i xarlatà incorregible, ha decidit convertir-se en un gran home. Bufen nous vents a Alemanya, i en Thomas posarà al servei del Tercer Reich els seus dots excepcionals de venedor.

La història d'un escriptor que viatja a Nevada, els Estats Units, però també és la història de molt més. És un relat en què es barreja el viscut, l'nstant real, amb els records, imatges i somnis.