Novetats adults juny 2014

the book cover for el mur by william sutciffe, with a red balloon
El mur - William Sutcliffe | Grup62
En Joshua té tretze anys. Viu amb la seva mare i el seu padrastre a Amaria, un poble aïllat al cim d'un turó, on totes les cases són noves. A la ciutat hi ha un mur molt alt, custodiat per soldats, que només es pot creuar a través d'un lloc de control fortificat. A en Joshua li han dit que més enllà del ciment, hi ha un enemic brutal i implacable, i que la paret és l'únic que els manté a ell i a la seva família fora de perill. Un dia, té la possibilitat de resoldre el misteri... .
a book cover with the words escriptura creativva on it
Llibres de ciències humanes i socials | Grup62
Sabríeu fer servir Google per inventar una història? Heu provat mai d’escriure un poema «a la manera de»? Què us suggereixen els conceptes «regar bonsais», «canviar de camisa» o «aeioús»? En aquest llibre hi trobareu aquestes propostes i centenars d’altres per incentivar la creativitat en l’escriptura.
an image of a road with the words mii revolits on it
Mil revolts, Maria Mercè Roca | montillibres
Mil revolts és el viatge de tres argonautes moderns -l’avi Genís, el seu nét Albert i la seva enamorada companya d’institut, la Neus-, a la recerca de la senyoreta Isabel un amor de l’avi Genís, que no van poder tenir cap cita per conèixer-se més bé quan eren joves perquè el Genís havia d’anar a la mili. Es tracta d’una dona que sempre la tenen a prop però que mai la troben i els fa anar cada com més lluny de casa seu. De Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona.
a man walking down a road with a suitcase in his hand and the words el retorn on it
Estats Units. Anys 50. Frank Money acaba de tornar de la guerra de Corea. S ’ha convertit en un home una mica autista, aturat, turmentat i traumatitzat pels fets de la guerra que no poden fer oblidar ni canviar l’enamorament ni la convivència amb una dona, però que sí ho farà un altre classe d’amor, el de la seva germana que per uns estranys motius ha d’anar a socórrer i tornar al poble on pensava i desitjava no tornar mai.
a book cover with the words, i per que no hem de tenir - li por
Què És El Càncer I Per Què No Hem De Tenir-Li Por (CATALAN)
Amb un llenguatge amè i proper, Salvador Macip, metge expert en la malaltia i escriptor, dóna respostes des de com s’origina el càncer fins a tractaments i consells per prevenir-lo i plantar-li cara sense por.
a man sitting in a chair on top of a dirt road next to a field
Piezas secretas contra el mundo, de Carlos Labbé - Estandarte
És possible avui una novel·la ecològica que sigui alhora una carta d'amor i una crítica política?... sembla que sí i aquí la tens.
an orange book cover with the words matern al leon in black and white on it
Paròdia de qualsevol de les dictadures que han assolat als països de Llatinoamèrica. "Maten al león" destaca com l'única comèdia dins del que ja és un subgènere de la novel·la hispanoamericana. Cap a finals dels anys vint, "Puerto Alegre", capital de l'illa caribenya de Arepa, es converteix en el centre d'una conspiració política. Es tracta de matar el vell lleó; el tirà, quan aquest es disposa a ser reelegit per cinquena vegada i proposa la creació de la presidència vitalícia.
a woman holding a baby in her arms with the words la materntiat written on it
Catàleg | La maternitat i l'encontre amb l'ombra pròpia
Lluny de voler ser una guia per a mares desesperades, és una invitació a aturar-se un instant i identificar-se com a mare que cria els seus fills, amb llums i ombres. És una oportunitat per replantejar-se les idees preconcebudes, els prejudicis i els autoritarismes encarnats en opinions discutibles sobre la maternitat, la criança dels nens, l’educació i la comunicació entre petits i grans.
a young man with short hair wearing a green shirt
El silenci dels nens: Com comunicar-se amb els nens i adolescents quan un familiar pateix una malaltia oncològica: 3 (Contrastos)
Aquest llibre pretén ser una guia d’acollida per a les famílies que viuen una situació difícil envers la malaltia del càncer amb l’objectiu de no perdre mai l’esperança, enmig de les tempestes. Intenta orientar als seus lectors, oferint el suport i els recursos necessaris per facilitar la comunicació amb els infants del nucli familiar, en un moment difícil del trànsit per la vida.
a book with an image of two people on skis in the snow and one person walking
Descriu la vida a Alemanya en temps ombrívols en què la certesa quotidiana abocava els seus habitants a sortides extremes i mai abans imaginades.
an old book with pictures of women in black and white, including the words montenera carula
El Record És Un Pont Al Passat - 2ª Edición: Memòries de l'actriu, la dona i la nena (CATALAN)
Montserrat Carulla ens regala unes memòries properes, tendres i també apassionants. Els records d'infantesa, durant la Guerra Civil i la postguerra, són el preludi dels primers passos en el món del teatre. L'actriu ens apropa a la realitat d'aquest món extraordinari i a la d'aquells que hi va conèixer. Perquè aquests records no són només les memòries d'una actriu que mira enrere, són història viva d'un país.
a group of people laying on top of each other with the caption la forma
“La formula. De l’adolescència a l’èxit i la felicitat”
Aquest llibre no conté cap fórmula màgica per a obtenir la felicitat sense esforç, però sí que ens proporciona unes pautes efectives que encaminaran els adolescents cap a la felicitat i l’èxit. La clau està a saber treballar l’habilitat social, la intel·ligència emocional i el control vital. Són moltes les experiències enriquidores que l’autor ha compartit amb els seus alumnes i que ara donen lloc en aquest llibre, que ens demostra que la felicitat i l’èxit són més a prop del que sovint pensem.
the book cover for secret kingdom, featuring three girls in front of a cake
El Palau Encantat: 1 (Secret Kingdom)
La Paula, l'Abril i la Rita són molt bones amigues. Un dia troben una caixa màgica que les transporta a un món fantàstic! Totes tres ajudaran la fada Trixi a impedir que la reina Malícia esguerri la festa d'aniversari del rei Fèlix, que fa 1000 anys. Ho aconseguiran?
an image of a book cover with columns
Puig i Cadafalch, president de Catalunya, i la seva època
Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867 – Barcelona, 1956), a més d’arquitecte i historiador de l’art de reconegut prestigi, entre 1917 i 1923 esdevingué el segon president de la Mancomunitat de Catalunya. Succeí, doncs, al seu iniciador, Enric Prat de la Riba. Primer pas vers l’autogovern de Catalunya, la Mancomunitat assolí la major part de les realitzacions durant els sis anys de la presidència de Puig i Cadafalch.