Pinterest • El catálogo global de ideas

Viladrau en Calma

Viladrau representa l’essència del que significa viure en un poble de muntanya. Sent la petita vall enmig del Montseny i les Guilleries els seus habitants viuen protegits de sorolls, contaminació i estrès, i potser és això el que durant segles ha buscat la gent de la capital quan instal·lava moltes de les seves segones residencies a la petita localitat.
45 Pines13 Seguidores

La Font de l'Oreneta es va construir l'any 1939 dedicada a un diputat republicà, Guerau de Liost, pseudònim de Jaume Bofill i Mates. Va ser malvista i vigilada durant l'època Franquista i actualment és un dels racons més tranquils i més propers del poble per anar a gaudir de l'aigua de Viladrau.

1

Guardado por

Judit Aranda

D'entre tots els ponts que s'han alçat per saltar l'aigua de Viladrau, el pont de Can Pau Moliner té una bellesa estranya a causa de la vegetació que se l'ha anat empassant. El Pont es va construir al segle XVI, i era el un pont traginer que utilitzaven per anar de Viladrau a Vic i evitar la Riera Major, la més gran de Viladrau.

1

Guardado por

Judit Aranda

Viladrau es famosa per la seva aigua, el 50% de l'aigua embotellada de tota Espanya prové del Montseny. En els camins i senders dels boscos és freqüent ensopegar amb alguna font senyalada o amb d'altres naturals, ja que hi ha 202 fonts comptabilitzades a la localitat, el mateix passa amb les petites rieres.

1

Guardado por

Judit Aranda

Masia del s. XIII, popularment coneguda pel naixement de Joan Sala i Ferrer, conegut com a Serrallonga.

Guardado por

Judit Aranda

La vida de poble de Viladrau és tranquil·la, quan els nens s'escapen de l'escola poden jugar als carrers i parcs amb l'estalvi de preocupacions per a ells i els pares.

Guardado por

Judit Aranda

Des de l'Espai Montseny, l'oficina de turisme, es pot gaudir de les vistes de Viladrau, des del casc antic i el que l'envolta, que es troba tot concentrat prop del campanar, fins a les petites cases, la majoria construïdes a principis del segle XX per les famílies benestants.

Guardado por

Judit Aranda

Viladrau viu protegida per les serres del Montseny i les Guilleries, per això ha resultat un dels paratges més acollidors per a famílies que buscaven segones residències, fugint de la magnitud de les ciutats.

Guardado por

Judit Aranda

El Montseny està considerat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, s'hi poden trobar més espècies vegetals que a tota Anglaterra junta, des d’espècies d'Àustria a d'altres del Marroc. Un exemple de la seva singularitat és el Tritó del Montseny, la tercera espècia més amenaçada al món.

Guardado por

Judit Aranda

La Font de Sant Miquel va tenir una important rellevància quan, a principis del segle XX, les senyores benestants que venien de la capital, anaven a fer la seva passejada i paraven a descansar a la font on, per veure un got d'aigua, compraven a les dones del poble un got i un miso per aguantar la fredor d'aquesta.

Guardado por

Judit Aranda

A la sortida del poble, l'Ajuntament encén les seves llums per acomiadar-se dels visitants.

Guardado por

Judit Aranda